Kosten boom rooien

Kosten van het rooien van een boom zijn afhankelijk van diverse factoren zoals;

  • Formaat van de boom
  • Moet er worden geklommen
  • Ligging van de boom
  • Moet de stomp worden gefreesd*
  • Wensen mbt het afvoeren van het hout

*Als de boom is omgezaagd blijft er altijd een boomstronk (stobbe) achter. Sommige mensen kiezen ervoor deze te laten zitten en te gebruiken als bijv. tafeltje. Op andere plaatsen staat deze in de weg en wordt deze verwijderd met een frees. Kosten hiervan zijn gemiddeld € 350 per stobbe.

In onderstaande overzicht heb ik een aantal projecten weergegeven waarbij bomen zijn gerooid. Tevens heb ik de prijs toegevoegd, zodat er een indruk van de kosten voor uw situatie ontstaat. Uiteraard is elke situatie en boom uniek. Mocht er specifieke informatie nodig zijn mbt uw situatie, hoor ik het graag.

 

Kosten boom rooien; Een Esdoorn in Den Haag

contact

In Den Haag heb ik een Esdoorn gerooid en een Esdoorn gesnoeid. Het betrof hier bomen van een buurtbewoonster waar al jaren gesteggel over was. De buurtbewoonster wilde de boom niet kwijt terwijl verschillende buren de boom weg wilden hebben ivm zonlicht. Uiteindelijk heb ik bemiddeld en is na overleg met alle betrokken overeengekomen dat één van de twee bomen verwijderd mocht worden en de andere kon worden gesnoeid. Er komt nu weer zonlicht in de huizen en tuinen van de buren, maar de eigenaresse van de bomen behoudt wel haar privacy!

boom-rooien-esdoorn  boom-rooien-esdoorn3

Kosten rooien Esdoorn + snoeien van een Esdoorn: €900,-

 

Prijs boom rooien; Kronkelwilg Westland

boom-rooien-kronkelwilg

Bij een tuinderwoning in het Westlands hebben wij een Kronkelwilg gerooid met een doorsnede van 60 cm. Doordat er genoeg vrije ruimte om de boom heen was, kon deze vrij vallen. Waar nodig heb is de boom eerst nog bijgesnoeid, zodat de val van de boom geen problemen zou veroorzaken. Het hout mocht in de tuin achterblijven.

Kosten rooien Kronkelwilg: €570,-

 

 Heeft u vragen over het rooien van een boom of wilt u een offerte ontvangen?

vraag boom