ziekten-en-plagen

Boomziekten


Luizen

Er komen steeds meer klachten over luizen in bomen binnen. Nu kunnen wij deze luizen biologisch bestrijden met een knoflook middel waar speciaal voor de boom samengestelde voedingsstoffen aan toegevoegd zijn. De knoflook wordt opgenomen door de wortels en naar de bladeren getransporteerd waardoor de luis verdwijnt. Meer informatie kunt u lezen onder bodemverbetering. (binnenkort)

 

Zwammen en paddestoelen

Bomen kunnen aangetast worden door schimmels. Deze schimmels breken de houtcellen af waardoor een boom af kan breken of om kan vallen. De schimmels kunnen herkend worden door hun vruchtlichamen, de zwammen. Wanneer u een zwam of paddestoel bij of aan uw boom ziet kunt u ons het beste direct bellen zodat wij u kunnen vertellen wat de eventuele gevaren zijn en welke maatregelen er getroffen dienen te worden. De meeste zwammen komen in de herfst aan of rond de boom maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.

 

Kastanjeziekte

Kastanje bomen worden momenteel belaagd door de zogenaamde bloedings ziekte. Men weet nog niet precies wat de ziekte veoorzaakt en is er nog geen remedie tegen. Voor informatie kunt u doorklikken naar www.kastanjeziekte.wur.nl Het advies is om kastanje bomen met rust te laten tot er meer bekend is.

 

Iepziekte

De Iep heeft te maken met een zeer besmettelijk virus; de Iepziekte. Dit is een zeer besmettelijke ziekte waarvan uitbreiding voorkomen moet worden door zieke Iepen zo snel mogelijk te verwijderen en af te voeren. De eerste tekenen van Iepzekte ziet u wanneer de uiteinden van takken afsterven. Dit zet zich door naar hele takken en uiteindelijk de complete boom. Als u twijfelt of u een zieke Iep heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.